Trelleborgs venner

Trelleborgs venner

Laugsdage i vinter

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 24 okt, 2018 22:20:05
Kære Trelleborgs Venner.

Vi har lavet aftale med museet om, at vi denne vinter holder fælles laugsdage på Trelleborg hver 1. lørdag fra november til marts.

Vi vil have cafeen som fælles mødested og udover foreningen/bestyrelsen, så vil museet have en eller flere deltagere. Smede og træfolk kan naturligvis bruge smedehuset og huggehuset og andre værksteder udover museumsbygningen, og hvis det er til at komme i jorden, kan der arbejdes i haven. Vi mødes kl. 10 og fortsætter indtil kl. 15-16. Man medbringer selv frokost mv., men der vil være kaffe/te fælles.

De konkrete datoer bliver: 3. november, 1. december, 5. januar, 2. februar og 2. marts.

Vi håber meget, at mange vil tage imod invitationen og deltage. Man behøver ikke at tilmelde sig og kan sagtens deltage selvom man ikke er medlem af et laug, eller selvom der ikke er et separat program for ens eget laug, ligesom vi håber, at nye medlemmer, som endnu ikke er vant til selv at komme på Trelleborg, vil deltage og få lært et bredere udsnit af foreningen at kende.

Jeg glæder mig til at møde mange af jer.

Med vikingehilsen
Leif Bjørnskov

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post236

Foreningsdag den 20. maj

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 11 maj, 2017 22:09:38
Kære Medlemmer af Trelleborgs Venner.
Vi har i en årrække afholdt laugsdage, især de første og tredje lørdage i månederne.
Fremover vil vi gerne sikre at samle endnu flere af medlemmerne de to dage, altså 1. og 3. lørdag i hver måned i hele sæsonen i museets åbningstid.
Laugene vil fortsat stå for arrangementer indenfor laugene, men foreningen vil sørge for at have en tovholder på dagen til at tage imod nye medlemmer, hjælpe med kontakt til museet og tage imod medlemmer, som ikke er med i et laug med aktiviteter den pågældende dag.
Den næste sådanne foreningsdag bliver den 20. maj. Da vil Gøsta være tovholder. Så kommer du uden at kende nogen, eller uden at du i forvejen ved, hvad du skal lave i dagens løb, som kontakt Gøsta, som vil være at finde et sted i Slagløse.
MVH Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post215

Trelleborg Vågner

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 04 feb, 2015 20:49:47

Invitation til Trelleborg vågner • Introduktions- og Håndværkskursus

Lørdag d. 28.-29. marts afholder Trelleborg og Trelleborgs Venner i fællesskab hhv. introduktionskursus for nye frivillige og håndværkskursus for de mere erfarne. Deltagelse koster kr. 50, som betales ved ankomst.

Introduktionskurset er for nye frivillige, som står foran deres første sæson, som beboere i Slagløse og ikke er fortrolige med Trelleborgs historie, Slagløse og aktiviteterne. Alle frivillige deltager i dette kursus, inden de første gang flytter ind i Slagløse. Aktiviteterne på introduktionskurset vil være under ledelse af Trelleborgs faste personale. Introduktionen slutter lørdag eftermiddag, derefter overgår deltagerne til håndværkskurset, så man kan være med til fest om aftenen og deltage i en workshop om søndagen.

Håndværkskurset er for de af Trelleborgs Venner, som i varierende omfang er fortrolige med stedet, har boet i husene, formentlig har egen dragt og større eller mindre erfaring med at formidle. Du vil muligvis prøve et nyt håndværk eller videreudvikle dig indenfor dit vante håndværk.

Alle deltagere mødes på Vikingeborgen Trelleborg lørdag d. 28. marts kl. 9.00 til fælles morgenmad og slutter søndag d. 23. kl. 16.00. Måltiderne undervejs vil være i vikingestil og du bliver involveret i tilberedningen. Til middagen lørdag må du selv medbringe spisegrej, øl, mjød eller lignende.

Baseret på tilmeldingerne fordeler vi sovepladser i husene, men du er også velkommen til at tage hjem og sove. I så fald mødes vi igen søndag morgen kl. 9.00. Bor du i Slagløse indebærer det, at husene er ryddede inden morgenmaden.

Håndværkskurset består af workshops indenfor emnerne: 1. Smedning 2.Træarbejde (lamper)

3. Læderarbejde (sko) 4. Pileflet 5. Vikingemad 6. Nålebinding

Hver workshop varer 2 x 4 timer, men du kan evt. skifte til en anden workshop i anden periode. De enkelte workshops vil være under ledelse af en viking med erfaring indenfor emnet. Har du arbejder i gang indenfor dit emne, er du velkommen til at medbringe det. Den enkelte workshop vil være en blanding af oplæg, diskussion, erfaringsudveksling, teknikker og praktisk arbejde.

Skriv i tilmeldingen hvilket kursus du ønsker, at deltage i; Introduktionskursus eller Håndværkskursus. Desuden skal du skrive din 1.st. og 2.nd.prioritet mht. workshop.

Skriv om du ønsker en soveplads i et af husene eller tager hjem og om du deltager i festen om aftenen.

Børn er naturligvis velkomne, men der er ikke noget separat program for børn. Da de jo også har det med at ville have mad, skal de fremgå af tilmeldingen.

Tilmelding sker senest d. 16. marts til Leif Bjørnskov på lbb@hlctr.dk eller tlf. 5631 3413. Der er 20 pladser på introduktionskurset og 40 pladser (inkl. workshop holdere) på håndværkskurset. Pladserne fordeles efter ”først til mølle”-princippet, så når der er tilmeldt 20+40 lukkes der for tilmelding også selvom det er før den 16. marts.

Med venlig hilsen

Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs venner.

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post183

Solhvervsfest

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 20 nov, 2014 22:44:02

Trelleborgs venner inviterer til vintersolhvervsfest i Langhuset på Trelleborg lørdag d. 20. december kl. 15.30 - ?

Medbring kød el. lign til grillen, egne drikkevarer og sovegrej, hvis du vil overnatte, samt din egen morgenmad. Trelleborgs venner giver lys og hygge i Langhuset og tilbehør til maden.

Skjaldungerne kommer og leger mm. og kan du en sang eller en god historie, så gi' den gas ved bålet efter middagen.

Vi tilstræber at programmet indtil kl. 21.00 er børnevenligt - derefter er der fri leg. Program følger, så hold endelig øje ;-) Og vi forbeholder os retten til ændringer.

Vi vil meget gerne have besked om, hvor mange I kommer senest søndag d. 14. december på zitouche@gmail.com eller tlf. 5631 3413.

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post181

Trelleborg Vågner

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 16 feb, 2014 22:33:37
Kære Vikinger.

I de to vedhæftede filer ser I invitationen og programmet for Introduktionskursus og Håndværkskursus på Trelleborg den 22.-23. marts. I skulle også gerne have fået den på mail (hvis I betalte kontingent i 2013), men ellers er de altså her. Håber vi ses!

Medvikingehilsen
Leif Bjørnskov

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post165

Pilehegn

Havelauget / Frejs UrtegårdOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 05 jan, 2014 22:27:09
Kære havelaugsmedlemmer og alle andre trelleborgs venner med lyst til at komme en tur på Trelleborg lørdag den 11. januar.
Næste lørdag har havelauget aftalt at mødes kl. 10. Vi vil skære pil og lave et nyt hegn langs forkanten af haven. Som det måske er bekendt, væltede Bodil det gamle, så for at haven kan komme til at fremstå flot i 2014, må der laves et nyt, og det gør vi altså nu. Alle er velkomne.
Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post159

Sæsonafslutning

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 16 okt, 2013 23:37:22
Trelleborgs sæson 2013 nærmer sig sin afslutning og det gør den med masser af vikingeborgere . Netop nu i efterårsferien bor der nemlig folk i alle husene, så der flere af dagene har været mellem 30 og 40 vikinger i Slagløse og Langhus. Det bliver til en masse god formidling og nogle kanonfester i langhuset om aftenen.
På lørdag den 19. oktober kommer endvidere Træ- og Byggelauget for at iværksætte bygningen af et huggehus, hvor alle træaktiviteterne med tiden kan samles.
Så udgangspunktet for at kunne blive rigtig mange til en Trelleborgs Venner afslutning på lørdag må være god.
Vi vil gerne fra bestyrelsen indbyde alle medlemmerne til at komme på Trelleborg lørdag, gerne hele dagen, men især til fælles spisning og hygge i langhuset lørdag aften. De som er frivillige formidlere i efterårsferien bliver bespist af museet, I andre må selv tage mad med, og alle sørger for egne drikkevarer, ligesom vi må være fælles om underholdningen.
På gensyn!
Leif Bjørnskov

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post148

Torvedage i Slagelse

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 01 jul, 2013 22:03:15

På opfordring fra Turistforeningen i Slagelse har Trelleborgs Venner lovet at være til stede i bybilledet på nogle torvedage i sommerens løb. Vi vil dels lave forskelligt håndværk, krigere vil lave nogle events, og så deler vi ud af foldere om Vikingefestivalen og om Trelleborgs Venner.

Der bliver 4 gange, alle kl. 11.00 - 13.30:

Lørdag den 6. juli i Rosengade, hvor Morten vil være der som smed.

Lørdag den 13. juli og onsdag den 17. juli (begge under markedet) på Nytorv, hvor en flok krigere vil gøre byen usikker. Disse dage går der bus til og fra markedet, som deltagere bare hopper på.

Lørdag den 27. juli på Schweitzerpladsen, hvor Richard og Jytte vil lave forskelligt håndværk.

Vi har fået penge fra Turistforeningen dels til frokost til de deltagende, dels til forskelligt udstyr.

Dette er foreløbig en opfordring til interesserede til at være med lørdag den 6. juli. Lone og jeg skal nok sørge for mad til de deltagende, så ring til os på 56 31 34 13 og fortæl, at du kommer, så er der også mad til dig. Vi mødes bare i Rosengade (et sted, vi kan nok kende hinanden på tøjet) kl. 11.00.

MVH

Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post137
Næste »