Trelleborgs venner

Trelleborgs venner

Arbejdsweekends i Frejs Urtegård

NyhederOprettet af Lone Bjørnskov-Bartholdy 25 jan, 2017 13:39:17

Kære alle sammen - skal Frejs Urtegård bestå?

Frejs Urtegård er Danmarks eneste vikingetids formidlingshave. Vi formidler vikingernes planter og urter og gør det udfra en samling af gamle sorter, der ligger så tæt på det, man havde adgang til i vikingetiden. Haven er et åndehul i Slagløse, både for turister, men også for vikinger, året rundt. Vi oplever glade og interesserede besøgende i haven hver eneste sæson og oplever også, at vi har en god formidling i haven. Havealuget vil rigtig gerne, at Frejs Urtegård også eksisterer mange år frem i tiden og måske på sigt vil bliver ”verdensberømt” i Danmark og i Skandinavien.

MEN 2016 har været et hårdt år i Frejs Urtegård. Havelauget oplever et stadig faldende antal af aktive medlemmer og vi er nu nede på så få hænder, at det er svært at opretholde et tilfredstillende niveau i Frejs urtegård. Haven mistrives og er svær at holde.

Havelauget har derfor besluttet, at vi giver formidlingshaven 1 år. Kan vi ikke få hænder nok i havelauget og få haven til at blomstre til glæde og gavn for alle, turister som vikinger, må vi se os nødsaget til at nedlægge Frejs Urtegård. Havelauget har derfor en bøn til Trelleborgs Venner…..kom og hjælp os og vær med til at Frejs Urtegård kan bestå!

Havelauget vil gerne invitere alle medlemmer i Trelleborgs Venner til 4 årlige arbejdsweekends i Frejs Urtegård – 2 om foråret i marts og april, hvor der skal luges, graves, repareres hegn og portaler og såes - og 2 i sensommeren i august og september, hvor der skal høstes, graves og ordnes såsæd til næste sæson – den sidste arbejdsweekend vil blive afsluttet med en høstfest. I bytte for arbejdskræften byder vi hver arbejdsweekend på morgenmad, frokost og aftensmad.

1. arbejdsweekend er d. 4. - 5. marts • Vibeke Dahl Andersen er koordinator
2. arbejdsweekend er d. 14. - 15. april • Lone Bjørnskov-Bartholdy er koordinator

Vi håber at se rigtig mange til de 2 forårs arbejdsweekends

Kærlig hilsen Havelauget  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post214