Trelleborgs venner

Trelleborgs venner

Arbejdsdag i Frejs Urtegård

NyhederOprettet af Lone Bjørnskov-Bartholdy 21 aug, 2019 16:44:18
Kære alle sammen!

Der inviteres til arbejdsdag i Frejs Urtegård lørdag d. 31. august kl. 10.00 - 16.00.

Kom og læg et par timers arbejde eller vær med hele dagen. Medbring arbejdshandsker og evt haveredskaber. Venneforeningen vil stå for en let frokost samt the og kaffe, så en tilmelding på mail: zitouche@gmail.com vil være nødvendig, så vi ved, hvor mange personer vi skal sørge for frokost til.

Da museet stadig er åben for sæsonen, møder vi op i viking, men det er ikke et must

Vi håber at se rigtig mange friske vikinger til en hyggelig arbejdsdag i Frejs Urtegård

Vikingehilsen
Trelleborgs Venner

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post256

Dragtsyning for nye vikinger

NyhederOprettet af Lone Bjørnskov-Bartholdy 06 aug, 2019 22:26:54
Trelleborgs venner inviterer til dragtsyningskursus for nye vikinger lørdag d. 31. august kl. 10.00 - 16.00 og søndag d. 1. september kl. 10.00 - 16.00.

Kurset henvender sig primært til helt nye vikinger. Vi gennemgår vikingetidens dragt for kvinder og mænd - vi snakker materialer og hvor man får fat i dem - vi tager mål og laver målskema - vi snakker syteknikker og laver syprøver - og bliver der tid, kan deltagerne få hjælp til at klippe dragt ud eller lave mønster.

Medbring mønsterpapir, saks, skriveredskaber, målebånd, synåle og evt. VASKET stof. Venneforeningen giver frokost og the/kaffe.

Kurset har 12 pladser, så det er først til mølle. Skriv til Lone Bjørnskov-Bartholdy zitouche@gmail.com. SU - senest mandag d. 26. august

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post255

Strandfestival på Stillinge Strand

NyhederOprettet af Lone Bjørnskov-Bartholdy 24 jul, 2019 16:38:50

Kære vikinger!

Igen i år inviteres Trelleborgs Venner til at deltage i Strandfestivalen på Stillinge Strand.

Vi slår lejr på grunden for enden af Jagtvej (samme sted som sidste år), og der bliver i år stillet en toiletvogn op nede ved grunden.

Arrangørerne ønsker, at de aktiviteter vi laver, laves tættere på Stillinge Strand, sådan at Vikingerne bedre indgår som helhed i aktiviteterne. Det står allerede i programmet at der er morgenbadning med vikingerne både lørdag og søndag på Stillinge Strand fra kl. 8-8.15

Kom med eller uden telt og vær med til en dejlig weekend på Stillinge Strand.

Tilmelding skal ske pr mail til Lone på zitouche@gmail.com senest mandag d. 29. juli

Vikingehilsen
Leif og Lone  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post254

Arbejdsdag i Frejs Urtegård 2. Pinsedag

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 05 jun, 2019 22:15:16
Kære Trelleborgs Venner.

Nu er der kommet regn og væksten er i fuld gang i Frejs Urtegård. De afgrøder, vi har sået, er kommet op og godt i gang, men ukrudtet er så sandelig også kommet. Så der er brug for at blive luget, og så skal der sættes en del udsætningsplanter.

Vi vil derfor foreslå en arbejdsdag i haven på mandag den 10. juni, 2. Pinsedag kl. 10. Lone og jeg skal nok sørge for frokost, men har derfor brug for en tilkendegivelse af, hvem der kommer, så skriv lige til Lone på zitouche@gmail.com. Hvis der er opbakning til det, vil vi også gerne lægge op til at lave fælles aftensmad, så det må I også meget gerne melde tilbage om, om I har lyst til.

Jeg håber at se en masse af jer medbringende en lugeske mv.

Med Vikingehilsen
Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post253

Laugsdag lørdag den 4. maj

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 29 apr, 2019 21:23:21
Kære Trelleborgs Venner.

På lørdag er der igen fælles laugsdag. Kl. 10 er der kaffe klar i vikingeloungen. Derefter er der aktiviteter i de enkelte laug i dragt i Slagløse. Er du ikke med i et laug, er du lige velkommen, enten kan du gå med i et laugs aktiviteter, eller du kan medbringe egne sysler.

Der bliver igen arrangeret fælles frokost i vikingeloungen kl. 12.30.

Kl. 13 viser og fortæller Helge på buebanen om bue og pil igennem tiderne og vikingetiden specielt, viser det praktiske og der bliver mulighed for selv at skyde. Er du en af de heldige, som netop har lavet en ny bue på buekurset i Påsken, så tag den endelig med, så den kan bliver varmet op.

Med vikingehilsen
Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post252

Arbejdsdag i Frejs Urtegård

NyhederOprettet af Lone Bjørnskov-Bartholdy 08 apr, 2019 11:19:51

Arbejdsdag i Frejs Urtegård søndag d. 14. april kl. 10.00 - 16.00

Venneforeningen giver frokosten - Tilmelding nødvendig på zitouche@gmail.com af hensyn til frokosten

Trelleborgs Venner holder arbejdsdag i Frejs Urtegård. Vi mødes kl. 10 til kaffe og fordeling af opgaver.

Der skal luges, udplantes og såes, og bedkanter samt portaler til vølvehaven skal laves færdige. Og bliver der tid, skal der repareres hegn. Medbring gerne haveredskaber, arbejdshandsker og godt humør.

Vi er i viking, da museet har åbent, men alm. arbejdstøj er ok, hvis du ikke har dragt færdig. Ellers kan der lånes af museet.

Vikingehilsen
Leif og Lone

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post251

Fælles Laugsdag lørdag den 6. april

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 29 mar, 2019 23:33:28
Lørdag den 6. april holder vi igen fælles laugsdag på Trelleborg kl. 10-16. Sæsonen er startet, så det foregår nu i Slagløse, om end der vil være mulighed for, at "de stillesiddende laug" kan rykke ind i caféen, hvis det bliver meget koldt. Det foregår derfor også i dragt, dog skal nye uden dragt alligevel endelig dukke op, enten kan I låne af museet eller I er der bare i almindeligt tøj.

Vi brygger kaffe i vikingeloungen, hvor der også bliver serveret frokost kl. 12.30. I forlængelse af frokosten fortæller jeg kl. 13 om vikingetidens landbrug mv. med udgangspunkt i haven - Frejs Urtegård.

For at vi kan blive klar med haven og komme i gang med at så, vil jeg bede alle om at lægge en times arbejde der en gang i løbet af dagen. Bare henvend jer i haven, så skal I nok blive sat i gang.

Med vikingehilsen
Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post250

Trelleborg Vågner

NyhederOprettet af Leif Bjørnskov-Bartholdy 07 mar, 2019 22:06:52
Kære Trelleborgvenner.

Der er nu kun godt to uger til Trelleborg Vågner. Endnu er det kun omtrent halvt fyldt op. Der er som tidligere plads til 20 som har introduktionskursus lørdag og er med på workshop søndag, mens der er 40 pladser for vikinger som kender forholdene og er på workshop begge dage. Dette skal være en opfordring til, at I skynder jer at tilmelde jer, så Trelleborg Vågner som altid tidligere kan blive fyldt op. Invitationen fremgår længere nede på bloggen.

Jeg glæder mig til at se jer på Trelleborg Vågner!

Med vikingehilsen
Leif

  • Kommentarer(0)//blog.trelleborgs-venner.dk/#post249
Næste »